Menu Sluiten

Coach Utrecht

Coach Utrecht

De achtergrond van Alexander Coaching

Mijn eerste contact met coaching

Als arbeids & organisatiepsycholoog was mijn eeste baan al direct in de coachingwereld en daar ben ik nooit meer weg gegaan. Al heeft mijn functie daarin nog wel een grote groei meegemaakt. Ik ben ooit begonnen als kwaliteitsmanager bij een landelijk coachingbureau, om daarna als coaching consultant HR van profit en non-profit bedrijven te adviseren op het gebied van coaching. Het vakgebied van coach heeft veel te bieden, maar omdat coaching geen beschermde titel is, wordt het vakgebied vaak bedoezeld door zweverige coachgekkies zonder geaccrediteerd coachopleidingen. Ik zag het dan ook als mijn missie om mensen bewust te maken van de voordelen van professionele coaching en om te helpen het juiste onderscheid te maken in de wildgroei van mensen die zichzelf tegenwoordig coach noemen.

Van psycholoog naar coach

Gedurende deze periode is het zaadje gepland om zelf professioneel coach in Utrecht (tevens mijn woonplaats) te worden. Ik was altijd al erg geïnteresseerd in het helpen van mensen op een positieve manier, anders dan een therapeutische aanpak, maar toen ik in Londen voor het eerst een geaccrediteerde coachingsopleiding volgde, was ik meteen verkocht. Ik merkte dat de wetenschappelijk onderbouwde tools die ik leerde direct veel impact hadden, omdat ze helpen om mensen tot hun eigen inzicht te laten komen, anders dan een expert die je dicteert wat je moet doen.

De eerste momenten als coach in Utrecht

In 2017 besloot ik om naast mijn baan, in de avonduren, te starten met mijn eigen coachbureau Alexander Coaching. Ik merkte al snel dat ik veel energie haalde uit de coachingsgesprekken, veel meer dan uit mijn vaste baan. Ik begon te dromen over een leven waarin ik volledig mijn geld zou verdienen als coach en iedere dag mensen kon helpen om hun doelen te behalen. Ik hakte de knoop door. Ik zei mijn vaste baan vaarwel en ging mij volledig richten op het ondernemerschap als coach in Utrecht. Een spannende stap, maar vanaf het moment dat ik de beslissing had genomen wist ik direct dat ik op de goede weg zat.

Hoe is het nu?

Ik heb een droombaan! Ik coach in Utrecht en train door heel Nederland met veel plezier en blijf daarnaast ook focussen op mijn eigen professionele ontwikkeling. Zo volg ik jaarlijks coachopleidingen om mijn kennis bij te blijven spijkeren en volg ik privélessen Portugees om naast coaching in het Engels en Nederlands ook Portugese coaching aan te kunnen bieden. Het is mijn ambitie om een internationale coachcarrière uit te bouwen waarbij ik over de hele wereld mensen coach en train. Naast mijn eigen ontwikkeling werk ik ook aan de verdere professionalisering van het coaching-vakgebied. Bijvoorbeeld als voormalig lid van de marketing en communicatie commissie van ICF Netherlands en momenteel als voorzitter van een werkgroep met de grote beroepsverenigingen van coaching om de coachmarkt transparanter te maken. 

Daarnaast open ik per 1 januari 2022 een nieuwe praktijkruimte op de Ramstraat in Utrecht! Ohw, en ik ben trotse sponsor van Kampong Heren 18 

Stuur gerust een berichtje voor meer info of een vrijblijvende kennismaking! 

Whatsapp openen
Hi!
Waar kan ik je mee helpen? :)