Menu Sluiten

Wat is persoonlijk leiderschap coaching?

Persoonlijk leiderschap coaching is een vorm van professionele begeleiding waarbij een coach je gelijkwaardig behandelt en ondersteunt bij het behalen van jouw zelfgekozen doelen. Je krijgt tijdens het proces nieuwe inzichten door te reflecteren op eigen kennis en (eventueel) op de kennis van de coach. Dit wordt gedaan door middel van gestructureerde, gerichte gespreksvoering en het gebruik van passende tools en wetenschappelijk onderbouwde technieken. 

Persoonlijk leiderschap coaching gesprek met professional vrouw

Wanneer persoonlijk leiderschap coaching?

Met persoonlijk leiderschap coaching behandel je uiteenlopende vraagstukken van stress en burn-out klachten, persoonlijke en werk gerichte belemmeringen tot levensvragen. Persoonlijk leiderschap coaching kan handige handvatten bieden die je weer regie geven in privé en professionele sferen. Zo kan je bijvoorbeeld meer leren over jouw kwaliteiten en talenten, handvatten ontwikkelen om op een gezonde manier met stress om te gaan, leren omgaan met het geven en ontvangen van feedback of meer inzicht krijgen in jouw eigen functioneren en je eigen leven optimaliseren.

Wetenschappelijk bewezen

Wetenschappelijk onderzoek heeft herhaaldelijk aangetoond dat persoonlijk leiderschap coaching sterke positieve effecten heeft op prestaties en vaardigheden, coping, welzijn, werkhouding en zelfregulatie. Betrouwbare studies toonden bewijs dat coaching invloed heeft op:

✔️ Vermindering van psychische klachten als stress en burn-out.

✔️ Toename van positieve gevoelens zoals tevredenheid met het werk.

✔️ Bevordering van vaardigheden en de effectiviteit van professionals. Bijvoorbeeld op gebied van studievaardigheden, het bereiken van doelen en effectief leiderschap.

Bron: Theeboom, T., Beersma, B., & van Vianen, A. E. (2014). Does coaching work? A meta-analysis on the effects of coaching on individual level outcomes in an organizational context.

persoonlijk leiderschap coaching young professional mannen

Plan direct een gratis oriëntatiegesprek:

>> KLIK HIER <<

Whatsapp openen
Hi!
Waar kan ik je mee helpen? :)