Menu Sluiten

Het verhaal achter Alexander Coaching

Eerste contact met coaching

Als arbeids- & organisatiepsycholoog was mijn eerste baan al direct in de coachingwereld en daar ben ik nooit meer weg gegaan. Al heeft mijn functie daarin nog wel een grote groei doorgemaakt. Ik ben ooit begonnen als kwaliteitsmanager bij een landelijk coachingbureau, om daarna als coaching consultant HR van profit en non-profit bedrijven te adviseren op het gebied van coaching. Het vakgebied van coaching heeft veel te bieden, maar helaas is coaching geen beschermde titel en wordt het vakgebied vaak bezoedeld door zweverige coachgekkies zonder geaccrediteerd coachopleidingen. Ik begon het dan ook al snel als mijn missie te zien om mensen bewust te maken van de voordelen van professionele coaching en om te helpen het juiste onderscheid te maken tussen de wildgroei van mensen die zichzelf tegenwoordig coach noemen en de betrouwbare beroepscoaches. 

Van psycholoog naar coach

Gedurende deze periode is het zaadje om zelf professioneel coach te worden geplant. Ik was altijd al erg geïnteresseerd in het helpen van mensen op een positieve manier, anders dan een therapeutische aanpak. Toen ik in Londen voor het eerst een geaccrediteerde coachingsopleiding volgde, was ik meteen verkocht. Ik merkte dat de wetenschappelijk onderbouwde tools die ik leerde direct veel impact hadden, omdat ze helpen om mensen tot hun eigen inzicht te laten komen, anders dan een expert die je dicteert wat je moet doen. 

Het ontstaan van Alexander Coaching

In 2017 besloot ik om naast mijn baan, in de avonduren, te starten met mijn eigen coachbureau Alexander Coaching. Ik merkte al snel dat ik veel energie haalde uit de coachingsgesprekken, veel meer dan uit mijn vaste baan. Ik begon te dromen over een leven waarin ik volledig mijn geld zou verdienen als coach en iedere dag mensen kon helpen om hun doelen te behalen. Ik hakte de knoop door. Ik zei mijn vaste baan vaarwel en ging mij volledig richten op het ondernemerschap als coach. Een spannende stap, maar vanaf het moment dat ik de beslissing had genomen wist ik direct dat ik op de goede weg zat. 

Hoe is het nu?

Het bevalt erg goed om volledig vanuit Alexander Coaching te werken. Ik coach en train met veel plezier individuen en groepen en blijf daarnaast ook focussen op mijn eigen professionele ontwikkeling. Zo volg ik jaarlijks coachopleidingen om mijn kennis bij te blijven spijkeren en volg ik privélessen Portugees om naast coaching in het Engels en Nederlands ook Portugese coaching aan te kunnen bieden. Het is mijn ambitie om wereldwijd mensen uit verschillende culturen en internationale achtergronden te coachen en trainen. Naast mijn eigen ontwikkeling werk ik ook aan de verdere professionalisering van het coaching-vakgebied als lid van de marketing en communicatie commissie van ICF the Netherlands. 

Neem vrijblijvend contact op:

Vind je het leuk om meer te weten te komen over Alexander Coaching, coaching in het algemeen of wat coaching voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op of plan een vrijblijvende kennismaking!
Whatsapp openen
Hi!
Waar kan ik je mee helpen? :)